Зробіть самі або довіртесь професіоналам
Сучасна кухня об’єднує функціональність і дизайн, це місце для приготування їжі та цікавих бесід за чашкою кави. Для правильного розподілу простору, на стадії проектування, враховується скільки часу мешканці проводять на кухні, це час для готування або спілкування.
Підготовка приміщення
Перш ніж почати пошук, вирішіть 4 важливих питання:
- Чи потребує приміщення ремонт? Якщо так, то він повинен закінчитися до покупки кухонного гарнітура.
- Чи правильно розташовані розетки? Потрібно спланувати кількість і розташування вбудованої та дрібної побутової техніки.
- Чи потрібно переносити труби? Передбачте розташування водопровідної та каналізаційної труби.
- Скільки вам потрібно місця для зберігання посуду, продуктів, домашнього заготовлення? Рекомендуємо оптимально використовувати простір шляхом використовування кутових шаф, висувних модулів, додаткових полиць, додаткових сітчастих кошиків.
Особливості кухонного планування
L-подібна
Класичний варіант для приміщень, форма яких наближена до квадрата.
Серед кухонь від Nicolas, відмінний приклад — кухня Mokko. Оптимально використовувати важкодоступні зони в кутових шафах можна за допомогою висувних багаторівневих систем.
П-подібна
Для приміщень квадратної або прямокутної форми, де необхідно розмістити велику кількість систем зберігання і кухонної техніки, як приклад, кухня Ego. Для комфортної експлуатації оптимальна довжина паралельних ліній кухні повинна становити 1,5–2 м, а сполучна зона між ними не повинна перевищувати 2,5 метра.
Лінійна
Ідеально підходить для вузьких приміщень шириною менше 2-х метрів і загальною площею 6-12 м². Під стільницею кухонного гарнітура можна розмістити вбудовану техніку, для посуду визначити висувні системи, а для продуктів — верхні шафки. Як приклад, кухня Беллуна — шпонований фасад, стільниця зі штучного акрилового каменю та італійська фурнітура.
Острівна і півострівна
Таке планування оптимальне для приміщень площею не менше 20 м². У традиційних острівних кухнях в середину виноситься стіл з мийкою або плитою, а півострівним центром виступає барна стійка. Кухня Sunrise — шпонований фасад, стільниця зі штучного акрилового каменю, інноваційна фурнітура.
Дворядна
Допоможе використовувати витягнуте приміщення ефективно. Рекомендується для кухонь довжиною не менше 9 м² і шириною не менше 2,5 метра. Після установки гарнітури ширина проходу не повинна бути менш як 120 см.
Поради щодо раціонального використання кухонного простору
- Основна робоча поверхня мінімум 900 мм, повинна знаходитися між мийкою і варильною поверхнею.
- Між такими елементами як плита, раковина і холодильник обов’язково повинні знаходитися ділянки робочої поверхні.
- Функціональні шафи дозволяють оптимально організувати робочі процеси: зручні висувні ящики з роздільниками допоможуть тримати в порядку незліченні спеції й приправи. Місткі кутові висувні ящики, що йдуть по діагоналі до далекого кута стіни.
- Використання інноваційної фурнітури зробить кухню комфортніше, забезпечить комфортний доступ до вмісту. Наприклад, компактний підіймач для малих верхніх шаф або складаний підйомник від компанії Blum.
- Якщо вам набридли ручки, виберіть систему servo-drive, для відкривання ящиків і підйомників досить легкого дотику до фасаду. Вбудована система амортизації blumotion забезпечує м’яке і безшумне закривання.
- Вбудована техніка — вдале рішення для тих, хто не хоче захаращувати кухню приладами.
- На кухні не обійтися тільки вбудованою технікою, передбачте місце і розетки для окремо розташованих побутових приладів.
На етапі планування кухні постарайтеся з’єднати естетику і функціональність. Найпростіший і надійний шлях — звернутися за допомогою до професіоналів, які займуться створенням кухні від виміру приміщення, виготовлення 3D проекту до доставлення та монтажу. Якщо ви зважилися зробити кухню своїми руками — сподіваємося, що дана інформація була корисна, якщо професійний підхід вам ближче,
приходьте до нас в салони. Компанія Nicolas з 2000 року створює кухні різної складності та стилю, індивідуальний підхід до створення кухні враховує стиль життя клієнта і час проводження на кухні. Кухня Nicolas — простір для нових ідей і звершень.